Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γνωρίζοντας τους λογοτέχνες μας...
Η αφίσα του προγράμματος για τους Παπαδιαμάντη, Γκάτσο, Ελύτη και Τσίρκα από το υπουργείο Παιδείας
Η αφίσα του προγράμματος για τους Παπαδιαμάντη, Γκάτσο, Ελύτη και Τσίρκα από το υπουργείο Παιδείας  

Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, με θέμα τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Γκάτσο και τον Στρατή Τσίρκα, 100 χρόνια μετά το θάνατο του πρώτου και τη γέννηση των τριών.

Το πρόγραμμα, υπό τον τίλτο «Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!», στοχεύει στην ανάπτυξη ποικίλων δράσεων στα σχολεία της χώρας με τίτλο: «Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα παρουσιάσει την Τρίτη πρωτοβουλία του, με στόχο οι μαθητές, αλλά και συνολικά η σχολική κοινότητα, να δημιουργήσουν συλλογικά ή ατομικά καλλιτεχνικά έργα κάθε μορφής και να τα παρουσιάσουν, με διάφορους τρόπους, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους.

Με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση δημιούργησε την πλατφόρμα www.i-create.gr, όπου θα φιλοξενηθεί το υλικό των σχολείων, μαζί με σημαντικό υποβοηθητικό υλικό. Τα έργα που θα προκριθούν, κατόπιν διαδικτυακού διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση όπου θα διακριθούν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου