Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Οι βαθμολογίες από Δευτέρα ( ανασχηματισμός γάρ)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Το μηχανογραφικό μπορεί να υποβληθεί και τώρα, αρκεί να έχει πάρει ο υποψήφιος τον προσωπικό του κωδικό από το σχολείο. Μπορούν να το υποβάλλουν όσοι δεν περιμένουν βαθμολογίες (πχ όσοι ανήκουν στην κατηγορία του 10%), αλλά και όσοι δεν εξαρτούν τις προτιμήσεις τους από την βαθμολογίας τους. Κανείς όμως δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Ηδη άλλωστε ειναι πολλοί οι υποψήφιοι που έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει το σύστημα.Φυσικά η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την τελική προθεσμία».
Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο υφ. Παιδείας, αρμόδιος για τις πανελλαδικές, Γιάννης Πανάρετος, με αφορμή το γεγονός ότι αρχίζει από αύριο  να «τρέχει» η προθεσμία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού  για τους υποψηφίους της κατηγορίας του 10% , παρότι δεν είναι γνωστές οι βαθμολογίες τους.
Ο υφ. Παιδείας  σχετικά με την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων τόνισε: «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Υπάρχουν όμως έλεγχοι που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν με προσοχή.
Θα βοηθούσε, αν δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι που προσπαθούν να μάθουν τα αποτελέσματα πριν από την ανακοίνωσή τους. Αυτό, όχι μόνο προκαλεί καθυστερήσεις αλλά και το αίσθημα δικαίου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σχετικά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων και με την υποβολή Μηχανογραφικών πριν λίγο το υπ. Παιδείας , ανακοίνωσε τα εξής:
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011. Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου