Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Μαθητές στην ομάδα εφήβων


Σας ενημερώνουμε ότι ο Συνήγορος του Παιδιού, ο οποίος δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», απευθύνει πρόσκληση σε μαθητές για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον πλαισίωσης της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων για τη διετία 2011-2012, καθώς το Δεκέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε η θητεία της πρώτης Ομάδας.Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές - μαθήτριες που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1994 και 1997 για συμμετοχή στη νέα 20μελή Ομάδα Εφήβων (η επιλογή της οποίας θα γίνει με συνδυασμό κριτηρίων που αναφέρονται στην πρόσκληση και κλήρωση). Επίσης, όλοι οι μαθητές που θα αποστείλουν αιτήσεις και πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, θα μπορούν να γίνουν μέλη της Κοινότητας Εφήβων  Συμβούλων και να επικοινωνούν μεταξύ τους και με το Συνήγορο μέσω κλειστού ηλεκτρονικού φόρουμ, στο οποίο θα συζητούνται θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των ανηλίκων.
            Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση  oes@synigoros.gr  μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011. Το κείμενο της πρόσκλησης και της αίτησης είναι αναρτημένα και στο διαδικτυακό τόπο www.0-18.gr.  
            Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ο  Συνήγορος συνεχίζει τις δραστηριότητές του, τις επισκέψεις στα σχολεία, την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού και την επικοινωνία με παιδιά και ενήλικες που ζητούν την παρέμβασή του.
           Για οποιαδήποτε αναζήτηση  ενημερωτικού υλικού, το οποίο αφορά στη Δράση του Συνηγόρου του Παιδιού (φυλλάδια, αφίσες, κ.α.), η εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί σχετικά με την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, μπορεί να απευθυνθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση cr@synigoros.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα
www.0-18.gr., ενώ, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.0-18.gr/oes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου