Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στους 200 εισακτέους ανά τμήμα κληρώνει και έναν από Κεφαλονιά

Σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται άμεσα, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα από το υπουργείο Παιδείας,  προβλέπονται τα παρακάτω.
1.    Οι ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) που ως τώρα εισάγονταν καθ’υπέρβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δικό τους ποσοστό θέσεων καταργούνται. Όλοι οι υποψήφιοι πλέον θα διεκδικούν των εισαγωγή τους επί ίσοις όροις και μετά την εισαγωγή τους θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια.
2.    
Ειδικά και μόνο στους υποψηφίους της Κεφαλλονιάς,  που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή των Επαγγελματικών Λυκείων(ΕΠΑΛ), προβλέπονται θέσεις σε ποσοστό 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. 
3.    Όσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2012 θα έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους το 2014 σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς δηλαδή νέα εξέταση, καταθέτοντας μόνο μηχανογραφικό δελτίο.
Δημοφιλή Άρθρα

4 Σχόλια

  1. @Μανώλη από Αριστείδη29/03/2014 10:30
    Αγαπητέ μου κύριε όχι μόνο κατά πολυτέκνων αλλά και κατά παντός άλλου (αθλητών, μουσουλμάνων, ομογενών κ.α. όπως αναφέρεις) πρέπει να ισχύει η ΙΣΟΤΗΤΑ των Ελλήνων, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Μόνο ίσως για κάποιους αποδεδειγμένα ασθενείς μια ανοχή γιατί αυτοί δεν διάλεξαν το πρόβλημά τους και είναι ειδική περίπτωση.
  2. Μανώλης28/03/2014 15:55
    Αριστείδη το άρθρο 21 του Συντάγματος το έχεις μήπως ακουστά;

    Το πρόβλημα σου είναι οι πολύτεκνοι;

    Έτσι κατορθώσατε να καταργήσετε κάθε ίχνος δημογραφικού κινήτρου... Για τις ειδικές θέσεις όμως Μουσουλμάνων, αθλητών, ομογενών, ασθενών... που διατηρούνται ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ
  3. Αριστείδης28/03/2014 11:11
    Σε κανένα πολιτισμένο κράτος οι πολύτεκνοι δεν απολαμβάνουν δικαιώματα περισσότερα των άλλων πολιτών. Δικαιωμά τους να κάνουν όσα παιδιά θέλουν (και υποχρέωσή τους να τα φροντίζουν )μα όχι δικαίωμά τους να παραβιάζεται το σύνταγμα (ισότητα πολιτών) για λόγους ψηφοθηρίας . Απολύτως πουθενά! Τόσο απλά!
  4. Χρίστος27/03/2014 20:08
    Το 10% πρέπει να ισχύσει , το λιγότερο, από το σχολικό έτος 2009-2010, για να μπορούν οι παλιότερη ( άνεργοι, φοιτητές, μαθητές με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μία εκ νέου εξέταση), να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ειδικά τώρα που έχουν αυξηθεί οι θέσεις, λόγο τις κατάργησης των ειδικών κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου